Vesikolmio Oy

Vesikolmio ja Digita ovat aloittaneet yhteistyön pohjavesien seurannan digitalisoinnista. Yhteistyön myötä Vesikolmion eri ottamoalueiden pohjavesien korkeutta tullaan seuraamaan reaaliaikaisesti Digitan LoRaWAN-teknologiaan pohjautuvan IoT-verkon avulla.

Pohjavesien seurannan digitalisoinnin avulla vedenottoa pystytään entistä paremmin optimoimaan sellaisille alueille, missä pohjaveden pinta ei ole liian matalalla. Digitalisointi vapauttaa aikaa myös muuhun työhön, kun eri ottamoalueiden pohjavesipintojen tiedot saadaan järjestelmiin ilman henkilöresurssien käyttöä.  ”Tällä hetkellä pohjaveden korkeusantureita on käytössä kahdella ottamoalueella ja määrää on aikomus kasvattaa lähiaikoina merkittävästi. Sopimus merkitsee meille siirtymistä uuteen digitaalisempaan vaiheeseen pohjavesien mittausten ja seurannan suhteen. Odotamme myös innolla mitä muita innovaatioita ja hyötyjä voimme saada liiketoimintaamme LoRaWAN-verkon avulla”, kertoo Vesikolmio Oy:n toimitusjohtaja Risto Bergbacka.

”IoT-verkkomme hyvä kuuluvuus ja toimintavarmuus nousivat yhteistyössä avainrooliin, sillä dataa kerätään syrjäisiltä vedenottamoalueilta. Olemme iloisia, että pääsemme kehittämään pohjavesien seurantaa yhdessä Vesikolmion kanssa”, lisää Digitan IoT-palveluiden myyntipäällikkö Mona Miettinen.

Median yhteydenotot:

Vesikolmio Oy, Risto Bergbacka, toimitusjohtaja, p. 044 089 0777

Digita Oy, Mona Miettinen, myyntipäällikkö, p. 0400 721 700, mona.miettinen@digita.fi

Vesikolmio Oy Suomen vanhin tukkuvesiyhtiö ja samalla se on yksi maamme suurimmista tukkuvesilaitoksista. Vesikolmio tuo hyvälaatuisen käyttöveden Kalajokilaakson kuntiin ja kaupunkeihin sekä vie jätevedet pois, puhdistaa ne ja johtaa puhdistetut jätevedet vesistöön.

Digita on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja sekä maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa, toimii antenniverkon maksu-tv-operaattorina, sekä kehittää tulevaisuuden broadcasting-palveluja. Digitan tietoliikennepalveluita ovat privaattiverkot, sisäpeittoratkaisut, tietoliikenteen kattopaikkojen hallintapalvelut sekä esineiden internet (IoT) ja konesalipalvelut. Palveluita tarjotaan mediayhtiöille, kuluttajille, matkapuhelinoperaattoreille, teollisuudelle, infrastruktuuriyhtiöille sekä kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 180 alan osaajaa.